Lehet hogy át kéne váltanom fénykép-blogra /már ha van ilyen/.Az írás nem nagyon akaródzik, de ha csak 1-2 képet tennék ide pár mondattal az lehet hogy menne? Valamit ki kell találnom mert el fogok felejteni dolgokat, amit nagyon sajnálnék.

Itt azt mutatja, hogy kibújt a 20. foga is!!!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lilucilu 2011.01.28. 13:45

A 23. hónap

Hisztis, nyafogós, és totál rám van nőve. Most hirtelen így tudnám jellemezni a lányunkat. Egyébként meg egy kedves, aranyos kistünér. Nagyon tud szeretni/ragaszkodni. Imádom mikor átöleli a nyakam és azt mondja : anya nagyon szeretlek, és bújik hozzám, és szorít, és puszil ahol ér. Ugyanígy az apját is. Ilyenkor persze el van felejtve, hogy 1 órája visított mert századszor akarta megnézni pl.a Bogyó és Babóca valamelyik részét, mert semmi más nem jó olyankor csak mondja:pögedd nemszeetem=pördesd, nem szeretem.

Lilucilu 2010.12.22. 09:11

Hanyag blogger !

Na én aztán jó elhanyagoltam ezt a blogot! Biztos senkinek nem hiányoztam. Olvassa valaki ezt a blogot, vagy csak a képekre vet egy-egy pillantást, és már megy is tovább? A kis zászlókból látom, hogy járnak erre, de senki nem ír :( 

Sokszor elhatároztam, hogy na akkor mostantól rendszeresen írok, de könnyű azt mondani...., és pont most írok mikor nyakunkon a karácsonyi készülődés, mert szokás szerint még sehol sem vagyunk. Az ajándékok megvannak és passz, semmi sütés főzés. Na de majd ma....

Nem lett volna szabad ennyi ideig lógnom inenn. Sok minden kimarad így. Ami nagyon megmaradt, az az hogy mindig hóforduló környékén hatalmasakat esett.

19. hónap körűl futtában vetette le a kardigánját, a kezei hátul, megbotlott, és bámmmm orrabukott, már ömlött is a szájából a vér, ordított. Szerencsére "csak" a szája repedt fel, a foga ép maradt.Húúúú ez durva volt.

20.hónap előtt-után 1-2 nappal a folyosón rohangál, egyszer csak egy tompa kongás majd éles visítás. Én a konyhában voltam, az ájulás kerűlgetett mert TUDTAM, hogy lefejelte a radiátort. A másodperc tört része alatt ott termettem mellette: a radiátor előtt térdel és üvölt. Na most aztán hívhatom a mentőt betörött a feje-gondoltam, de hál'Istennek nem nekem lett igazam "csak" egy dudor lett a homlokán. Őrület, hogy ez a gyerek, hogy tud visítani, milyen magas frekvencián, meg lilul a feje mert elfelejt levegőt venni, győzöm fujni az arcát -ezt igazán kinőhetné már-, meg az is őrület, hogy én is totál betojok ilyenkor és győzöm összeszedni magunkat. Ez van! Most mit csináljak?

A 21-es esése volt a leg dermesztőbb. Szokásos esti hancúr az ágyon, a lány mászik az apja után, eléri, két kézzel meg akarja fogni a hátát, abban a pillanatban az apja föláll és ellép az ágytól-már nem emlékszem hova indult-és azzal a nagy lendülettel a kicsilány a levegőbe markol, átfordul a fején, és a hátára nyekken. Egy pillanat csend, majd velőtrázó sikítás, fulldoklás. Agyrázkódás, betörött fej vagy végtagok, ide roham mentő kell, vagy helikopter-gondoltam én már megint. Megint hál'Istennek semmi ilyesmi -mert a mama szerint kisdedek a SzűzMária kötényébe esnek- "csak" a 19-es szájrepedés, és a 20-as dudor a homlokán. Kb.1 órába telt mire teljesen megnyugodott, és nem hüpögve vette a levegőt. Ennyivel megúsztuk ezt is! Mi jön még????

Aktív és éber őrzőangyakája van a mi kis csajszinknak, akinek kijut a melóból, és becsülettel el is végzi a ráruházott feledatokat.

 

Lilucilu 2010.09.20. 15:32

Falunap volt nálunk

A múlt hétvégén falunap volt nálunk. Nagyon jól éreztük magunkat, jókat ettünk, jókat beszélgettünk. Sürü volt a program, volt mit nézni. A falunap előestéjén a Maya-trió színvonalas, és  igencsak szórakoztató műsorát néztük meg:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utánna pedig  Nagy József festőművész csodaszép festményeit nézegettük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Másnap pedig ettünk-ittunk játszottunk:

A kislányom imádja a macskáinkat, és biztosra veszem, hogy a macskuszok is imádják Őt, mert még soha egyetlen karmolást nem ejtettek rajta. Pedig minden naposak az ilyen "zaklatások":

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lilucilu 2010.08.31. 12:11

18 hónapos

 

Másfél éves a "kicsiszentem". A tortával természetesen őt köszöntöttük, de ezzel egy nem rég felfedezett /házi/tortakészítőt is teszteltünk. Háááát nem a legjobb, de kap még egy esélyt/mert az mindenkinek megjár/.

Liliről: Nehéz a dolga a kicsi lánynak, mert most ép szemfogakat növeszt, és naná, hogy mind a 4et egyszerre./így már 16 foga lesz/ 3 napja lázas volt /38.2/ hasmenése volt, éjjel többször felsírt nehezen vigasztaltuk meg. Mára már látszanak a tűhegynyi, üvegszerű pontocskák, de még mindíg szenved, valamit folyamatosan rágnia kell, és megint sok a nyála/nem is merem hagyni, hogy háton fekve aludjon/, nyűgös, nyafogós, akaratos egyszóval nehéz most vele. A TV nézésével kiakaszt, már válogat a csatornák között : ezt sem, ezt nem, nem szeretem és a "628". csatornára rávágja hogy : ez, ez, ez, ezjó és közben mutogat, vezényel, grimaszol és hát zabálni való a csajszi. Még mindíg 12 kg, a magasságát nem mostanában mértük, de biztos nőtt 2-3 cm-t mert a melegebb nadrágjaiból kilátszik a bokája. Most már tényleg mindent eszik, és ha nincs baja akkor elég szép adagokat képes eltűntetni. :) Pl.: reggelire: egy egész szelet bundáskenyér, vagy egy egész virsli /pi#k, ami nem kicsi/ kenyérrel, vagy 1 tojásból rántotta ehez is kenyér v zsemle, + ami sosem hiányozhat 1,5-2dl gyümölcs tea. Tízóraira: 1 banán,  vagy 1 tejszelet, vagy valami pékáru, Ebédre rendesen eszik a levesből, és a másodikból is. Uzsonnára ua. mint a tízórai, csak egy kicsit több. Vacsorára ua mint az ebéd csak leves nélkűl pl. egy egész sűlt csirke comb rizzsel, és ha el vagyunk csúszva az alvással mert mondjuk du.i alvásból későn /5-6 óra körűl/ ébred akkor csak 11 felé van elalvás, szal akkor 10 után még lecsúszik egy fél szelet margarinos kenyér, vagy egy kis adag tejbegríz/m#lupa/. Hát ennyit eszik, de ha baja van akkor a negyedét sem , és olyankor a guta ütöget, de szerencsére iszik eleget akkor is.  Amivel még mindig nagy a dilemma az a tehéntej, azt még nem ivott. A tejtermékeket kapja, és szereti is, de a sima tejjel nem tudom mi legyen. Sok szól ellene, és mellette is, ugyhogy passz. A beszéd az valami csúúúcs! A YouTubra fogok majd feltölteni videot. Ide most pár kép a többi a picassa-n látható.


Lilucilu 2010.07.27. 10:39

17 hónapos

És már 17 hónapos! Én meg semmit nem írtam egész hónapban a nagylányról/lusta, lusta, luata/. Pedig ezért hoztam létre ezt a blogot, hogy leírjam az apró-cseprő dolgainkat, mert évek múlva ugyan nem fogok emlékezni, hogy 17 hónaposan 12 kg, és 12 foga van, hogy be nem áll a szája: ez mi, ez mi ez, mi az ott, mi volt ez.... folyamat magyaráz, a kis vukot énekli : fügejókislába suanókislába hiho. Nem szereti a paradicsomot/pedig ez már a saját bio, imádja a rántott tököt, a kakaós palacsintát, a sült csirkét, a piskótát, a krumplistésztát. Egy szóval szeret enni na. Az alvás még mindíg katasztrófa. Egyre erősseb bennem az a félelem, hogy ez a gyerek soha nem fog aludni egyhuzamban 4-5órát. Ime a 17 hónapos kicsi tündér :

 

Lilucilu 2010.07.10. 13:47

A mi gólyánk

Az utca túlsó felén, a majdnem szembe szomszédunk egy gólya család. 4-5 éve telepedtek itt le. Míndíg késve érkeznek, és előbb indúlnak útra mint a falubeli társaik. Mindig csak 1 fiókát nevelnek. Talán 2 éve volt 2 fióka. Egyszer kiesett a fészekből az egyik, gyorsan hívtuk is a madárvédőket, és ők visszatették a fészekbe, de sajnos 3-4 nap múltán reggel dögölve találtuk ugyanott ahova előző nap leesett :(

Sikerűlt pár képet készítenem a "kölökgólyáról" , mert reggelente az első dolgok között van hogy megnézzük, fölébredt-e már a kis gólya, ha elhangzik a kérdés hogy :"ana szeinted fölkelt, v. alsikmé" akkor már megyünk is ki az erkélyre gólyát nézni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lilucilu 2010.07.05. 12:47

Vízicsibe

A hétvégén kiraktuk a kicsilányt a medencébe. Tartottam tőle, hogy baja lesz a lánykának, de hál'Istennek semmi nem lett. Nagyon óvatos, megfontolt pacsolás volt, mégcsak el sem feküdt a medencében, nagyrészt csak ülve játszott, és 1.5 óra elteltével azt mondta: "elévotkitálilla"=elég volt kiszáll Lilla, és tényleg kiszállt a medencéből. Evett, aludtt és du.n egy órácskára visszament még egy kicsit pancsolni, nem kellett kiímátkozni a vízből, mikor már nem sütött a medencére a nap, egy szóra kijött. Nyugis kis vízicsibe volt. Vajon a következő alkalommal is ilyen óvatoska lesz?

Lilucilu 2010.06.27. 18:35

16 hónapos

16 hónapos lett a drága!

Őrületes tempóban fejlődik minden téren. A járása már szinte teljesen stabil, annyira hogy ma kapott egy gumiklumpát,/simán megy benne, nem lép ki belőle/ arra az esetre, ha netán kimerészkednénk majd a strandra legyen miben slattyognia. A beszéd, hát az valami csúúúúcs! 2, de van hogy 3 szót is egymásután pakol,amik értelmes tőmondatok pl.:sziabiahogyvagy,jóéjszakát,okézsoké,nemtudomholvan,lábadrateszem,megilyedttttttlilla, és a kedvencem:haggggadbékénlillát :) A fogzás: hát az valami borzalom! 6 azaz HAT! foga jön egyszerre! 4 örlő és 2 metsző. Tűhegynyiek a fehér pontocskák, a napokban törtek át, ami nagyon megviselil az én drágapicilillámat. Szerencsére láza még nincs, viszont nagyon náthás lett. A múlt éjjel alig aludtunk, csak sírdogált szegényem, talán 1 óra is eltelt mire nagy nehezen abbahagyta. Szokták mondani, hogy minden rosszban van valami jó, azért jut ez most eszembe, mert ha ilyen tempóban jönnek a fogak akkor igen csak hamar túl leszünk rajta. 8 hónap alatt 12 fog, ebből 6 egy hónap alatt, azért ez nem semmi! Na kíváncsi vagyok mikorra végzünk ezzel a fránya fogzással.A súlya: 11.4kg, a magassága: 86 cm. Az evés terén nincs sok változás,továbbra sem viszi túlzásba. Kivéve a banánt, mert azt úgy tömi, akkorákat harap belőle, hogy úgy néz ki amikor eszi mint egy kishörcsög. 2 újdonság amit nagyon szeret :  a dinnye és a tojásrántotta.  A rántottát akkor eszi még csak igazán, ha füstölt kolbásszal készűlt. A kolbászt nem kapja meg, az az én tányéromon köt ki, csak a tojást tömi kenyérrel de úgy hogy öröm nézni. Néha mondja is ,hogy "fino még készbelőle" . :)

Néhány kép a 16 hónapos Liluciluról:


 

Linkek

Lilucilu 2010.06.24. 13:42

Lilla és a kis kacsák

Pár napja a mama kis kacsákat hozott. Biztosra vettük, hogy Lilinek tetszeni fog, csak azt nem tudtuk, hogy vajon fojtogatás lesz-e a vége. Nagyon óvatosan nyúlt hozzájuk, és nem szorongatta a nyakát egyiknek sem.

Szólj hozzá!

Címkék: kacsa

Lilucilu 2010.06.05. 11:44

Árvíz :(

Tegnap Pécsen jártunk. Borzasztó volt látni azt a sok vizet mindenütt. Bortasztó volt látni, hogy az országúttól pár m-re minden víz alatt van. Borzasztó volt látni víz alatt, a szántóföldeket, réteket, legelőket, és a játszóteret.

Mi 60 km-re lakunk ezektől az árvizes helyektől, a földeken nálunk is vannak gondok, de a falut nem öntötte el a víz. Hál'Istennek. Ilyenkor azért örülök, hogy itt lakunk ahol lakunk. Amúgy utálok itt /m.on/ élni. Mennék innen minnél élhetőbb helyre. Ausztrália a nagy álmom, de ez egy másik poszt lesz majd.

Néhány kép az autóból fényképezve :

Lilucilu 2010.05.29. 14:03

15 hónapos

Lilu 27.n volt 15 hónapos. Fölösleges leírnom, hogy mennyre repűl az idő, hisz még tegnap született. Biztos vagyok benne, hogy ezzel mind így vagyunk. Na nézzük!

Számok: 10.8 kg, 83 cm, 5.5 fog+2n erősen dolgozik.

Mozgás : Kicsit még imbolygós a járása, de ez nem tartja vissza. Kihúzza a kezét a kezemből, és megy megy megy. Kapura is mászik. Próbál ugrani. Másképp táncol. Egy kicsit sem fél, látszik, hogy még nem esett olyan igazit /hál'Istennek/.

Beszéd: Hát az nem semmi ! Mindent ért, és mindent próbál mondani, ami az esetek nagyrészében sikerűl is, de van hogy hablatyolás a vége. A mondókázás is megy 1000rel. Néhány napja az esti lefekvés előtt következő párbeszéd zajlott le köztünk:

-Betekcica. -mondja ő, cicizés közben, és néz rám kérdőn, hogy vettem-e az adást.

-Melyik cica? -kérdem én, és tudtam, hogy ez nem hablaty

-Feéé -válaszolta azonnal./van egy fehér=feéé, és egy 3színű foltos=fotossssz macskánk/

- Ki mondta ezt Neked? -kérdeztem, mert biztos voltam benne, hogy azt, hogy beteg a cica, nem Ő állaptotta meg.

- Mama. - felelte, mosolygott, becsukta a szemét, és elaludt. Én meg csak néztem, és nem igazán fért a fejembe, hogy ez "rendes" beszélgetés volt az én 15 hónapos kislányommal. Na hát így állunk a beszéddel.

 

Alvás: Katasztrófa! Napközben 2x alszik: 12-kor, és 5 körűl.Éjszaka 3-4x kel még mindíg. Nem nyafog, csak cicizik egy kicsit, van hogy hosszabban, és alszik tovább, de olyan is van, hogy elkezd mászni álmában, és van , hogy az ágytámláról szedem össze, de ez még a kisebbik rossz, mert ujjabban azt csinálja, hogy a leesésgátlón át akar lemászni, persze ezt is álmában. Na ilyenkor szokott a guta ütögetni. Egy ilyen akció után hogy aludjak nyugodtan? Mi van ha nem veszem észre és leesik? Nem is értem hogy bírom, de bírom csak néha tör rám a fáradtság napközben. Honnan ez a sok energia? Már több mint 15 hónapja nem aludtam egyhuzamban 4órát. Vajon meddig lesz ez így? Nem tudom, de remélem bírni fogom!

Evés: A hússal nem igazán barátkozott még meg. Nagyon láthatatlannak kell lennie ahoz, hogy megegye. Viszont a tészta, és kenyér félék jöhetnek. A leveseket is nagyon szereti, nem gond a zöldség, csak tészta is legyen benne, jó sok. A savanyú tejkészítményeket-túró, tejföl, joghurt- nem igazán kedveli, de sajtot szeret rágcsálni. Gyümölcsök közűl, most ép a banán a soros, minden nap lecsúszik egy. Néhány hete az alma volt a porondon.

Hát ennyi jutott most eszembe. Képek itt:

http://picasaweb.google.hu/pupppito/15Honapos#5476649272355027026

 

Lilucilu 2010.05.10. 13:15

Elindult!

Azt hittem már sosem jön el ez a nap. Végre el mer indulni egyedül is. Érdekesen dudorászik ilyenkor, és lábujjhegyen tipeg, ha meg lehuppan, kicsit meglepődve azt mondja :"hopp, nusihopp", föltornázza magát és jön hozzám. Egy kép/az első/ van még csak arról amikor jól látszik, hogy egyedűl "portyázik", de dlogozunk az ügyön.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lilucilu 2010.05.08. 13:43

Versmondó lány/ka

14 hónaposan mondja a mondókákat persze a maga nyelvén, de bárki számára felismerhetően. Ha majd rájövök, hogyan kell videót is feltölteni az lesz az igazi, de addig marad az írás, és a képek.

1. csi,csi csoa,va va, koommmááá = csip, csip csóka vak varjucska komám.....

2. zip zup kettenmuk hameee = zsip-zsup kenderzsup, ha meg....

3. bo-ci, bo-ci oda = boci, boci

Hát egyenlőre ennyi a repertoárja, de szerintem egy 14 hónapos babától ez szuper teljesítmény! Nagyon szereti a könyveket, sokat is "olvas", de könyvet még fejtetőn nem láttam a kezében. Van, hogy direkt úgy adjuk oda neki, de azonnal meg is fordítja.

 

 

Lilucilu 2010.05.07. 12:47

Az első anyák napja

Az érdekesség kedvéért az első anyák napjáról is pár kép, csak hogy látszódjék a hatalmas változás, hogy menyit nőtt, és változott a mi Lillánk. Alig lehet ráismerni.

 

 

 

 

 

A 2. anyák napja. Megható és boldogságos, ahogy ott ül az apja ölében, sugdolóznak egyszer csak megszólal a pici lány : "Ana deje bódó ana" , ami lefordítva : anya gyere, boldog anyák napját. Meséljenek a képek helyettem!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tegnapelőtt vére elmúlott a hasmenés. Kishíjján örömtáncot jártunk, hogy na végre akkor megpihenhet a kis picur pocakja, és a popsia is, mert az bizony oda lett, méghozzá elég rendesen. Hiába cseréltük le azonnal,a 6 napig tartó napi 6-8x-i hasmenés bizony fájdalmas, mély nyomokat hagyott a popóján. Ami mára meglepően helyre jött a neogranormonnak köszönhetően. Tegnap végre evett : krumplistésztát/ez a kedvence/, almát-piskótával, banánt, és persze ropit, na meg a pupppitót/kukorica pufi/, és jó sok baba vizet ivott, és gyümölcs teát. A kedve is egész más volt. Este azt sem tudta, hogy becézzen minket, így újabb 2 szóval bővítette a szókincsét: anyaka és az apaka. IMMMÁDOOM!! :)

Erre ma reggel mire kell ébredni??? Hát szortyog a lány, alig kap levegőt és rengeteg a taknya! :( Alig lábaltunk ki a hasmenésből, már is belefutottunk egy orrfolyásba ami szintén nagyon megtudja keseríteni a mi pici Lillánk életét, és a mienket is persze. Komolyan mondom, legszívesebben ordítottam volna a méregtől, hogy már megínt kezdődik: spricc az orrba/amit utál/, orrszívóporszívó/de előbb a babáét, vagy ami épp kéznél van, és ezt szigoruan Ő csinálja/ majd orrcsepp amitől sokkal jobban visít, mint magától az orrszívástól. Győzöm megvígasztalni szegénykémet.

Megint egésznap nyűgös volt, és alig evett. Kíváncsi vagyok ez most meddig tart majd, és hogy jön-e utánna valami más betegség. Nem értem míért ilyen beteges!? 6 hónapos koráig csak anytejet kapott igény szerint. A hozzátáplálást sem kapkodtuk el, mindenre inkább rá hagytam 2-3hetet. Úgyhogy gőzöm sincs mitől ilyen! Pár fotó, mikor minden a legnagyobb rendben : 

 

Lilucilu 2010.04.23. 12:40

Mostanság

14 hónaposan elérte az én kicsi Lillám az első hasmenéses hányásos napjait. Borzasztóan megviselte a napi min.7-8x hasmenés, és a 3-4x hányás, ami szerencsére láz nélküli. Ez a 3.napunk, talán enyhül a dolog, bár az étel még mindíg nem kell neki. Sima főtt rizzsel kínáltam, de eltolta a kanalat a szájától. Ugyhogy maradt a ropi, meg a kifli, és persze a "cicitejci". Nem is tudom mi lenne ha nem lenne tejem, sztem már a kórházban lennénk, mert kiszárad. Egyébként is keveset iszik /vagy csak én gonolom, hogy kevés?/. Most meg pláne. Talán 2-3 dl babavizet kortyolgatott, és ugyanennyi kamilla teát amibe nádcukor és egy pici só volt.

Az éjszaka az egy agyrém volt! Ahogy leakartam tenni aludni/3x próbáltam/, máris öklendezett, pedig du.-n már nem is hányt. Na jó, gondoltam ebből semmi nincs,  ezért, hogy mentsem a bevitt folyadékot, beköltöztünk a mi jó kis fotelunkba/minden altatás itt van, és a terhességem utolsó 1.5 hónapján én is itt tudtam csak aludni/ és ott űlem vele hajnali 2 ig. Jól kipárnáztam magam, Lilucit egy kicsit lejebb csúsztattam az ölemben, hogy félig fekvő, félig ülő helyzetben legyen. Békésen szuszogott a mellkasomon, míg én nem kezdtem álmosodni, ment le a szemem, meg a kezem is , ezért megpróbáltam letenni, hátha nem hány, és így is volt. Én is bebújtam mellé, és gyorsan aludtam egy órácskát, met csak ennyit hagyott a drága. Kezte a szokásos hajnali műsort : forgolódás, nyafogás, mászás mindez félálomban, aztán "cicitejci" és alszik újra.

Hát ígyállunk mostanság. Íme  néhány kép, melyek pár hete készűltek a mi drága kincsünkről.

Lilucilu 2010.04.17. 18:47

Az emlékek.

Az emlékek: Rossz emlék a terheségem utolsó 2 hónapja és a szülés. Kínlódtam, folyamatosan nyüglődtem, rettenetesen fájt mindenem. Most is csak azt mondom, hogy egy rémálom volt. Kár, hogy így éltem meg, de a fájdalomküszöböm a béka segge alatt van. Hiába, ilyen vagyok és kész.

Aztán következett a hasfájós korszak, na ez megint rongyá szedte az idegrendszeremet. Az a rengeteg sírás, és én tehetetlen voltam,. Az ilyenkor használatos szerek /infacol, espumisan, gyógyszertári kevert készítmény /nem hatottak. Csak az édeskömény tea, a pocak masszázs, és a tornáztatás hoztak némi enyhülést.

Lassan vánszorgott az idő, talán 2 hónap is eltelt mire belerázódtunk a dolgokba, mire megszoktuk egymást, és elfogadtuk hogy ez van, és biztos lesz majd sokkal jobb is, de azt a visítás amit a mi Lillánk rendezett  menetrend szerűen esténként, és fürdéskor, azt képtelenség volt megszokni. Robiapunak a mutató ujját hónapokig nem engedte el fürdés alatt. Emlékszem úgy szorította a pici kis ujjacskáival, hogy fehéredtek. Nagyon félős volt, minden hangosabb zajra felriadt, ez miatt sokáig nem is mentünk sétálni a főutcára, csak a mi kis csendes zsákutcánkban sétálgattunk.

Aztán telt-múlt az idő, voltak nyugis napok, és rázósak is. Az éjszakák kezdtek elviselhetőbbek lenni. Azt persze mondanom sem kell, hogy már a kezdetektől velünk aludt a kisaszony. Nem is bírtam volna másképp. Egy éjszaka 7-8x felkelni, majd visszaaltatni ? ÁÁ, azt nem nekem találták ki. Sokkal kényelmesebb volt hogy csak odafordut, 5-10 perc cici, és már aludt is. Tejem az volt bőven, igény szerint szoptattam, soha nem fejtem le a felesleget és még mindíg van tejem, bár mostanra már nem olyan felemelő érzés a szoptatás, 5 foggal a szájában, de még mindíg imádom mikor összebujunk, rám kacsint és azt mondja "ana cicitejci" ilyenkor olvadok, és tudom, hogy Ő is.

Egy mosolygós, jókedvű, izgő-mozgó, kis tündér lett, a mindíg síró babából! Erre vártunk!

 

Folyt.köv. 

Lilucilu 2010.02.05. 17:03

Szülés

Elkezdem hát az írást, és remélem rendszeresen írok majd, és sokáig.1év képekben, és csak néhány mondattal.  

Szülés: Pécs,2009.02.27.  23.25 h  50cm,  3290g. Maga a pokol! 6 óra kínlódás után vacuum-al született meg az én "csúcsfejcsajszikám" Pedig EDA-s szülés volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztán márc.3.-n haza jöhettünk. A porcelán baby súlya 3750gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.hónap.Rengeteget sírt, nagyon hasfájós volt. Szenvedtünk. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 2.hónap, 4260gr, még mindíg sírós.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.hónap, 5390gr. Alakulóban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.hónap, 5920gr. Már csak keveset sír.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.hónap, 6370gr

 

 

 

 

 

 

 

 

6.hónap, 7880gr, 67cm.Még mindíg csak anyatejen él, naponta ahányszor kedve tartja, és már kijelenthető tény, hogy befejezte a hasfájós korszakát. Azt hittem, sosem lesz vége.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.hónap, 8550gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.hónap, 9180gr.Egy tünemény!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. hónap, 9410gr. Maga a bűbáj!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. hónap, 10kg! A leg boldogabb karácsony!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11.hónap, 10.25kg. A világ legszebb babája!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12. hónap 10.65kg